Loading...

Ayam Bakar Madu

Bahan-bahan:
Madu
Bwg putih tumbuk
Halia tumbuk
Lada hitam tumbuk
Sos bbq
Sos tiram
Sos manis abc
Kicap cap udang
Serbuk cili/paprika
Minyak bijan 1 sudu
Minyak jgung / butter 1 sudu
Cara-cara:
1. Satukan semua bahan dan perap pada ayam.
2. Pada dalam oven. Panaskan oven terlebih dahulu pada suhu 250 °c selama 15 minit, baru masukkan ayam, bakar pada suhu 170°c 45 minit atau hingga masak.
NOTA: Pada minit ke 30, angkat ayam & salutkan semula dengan sisa perapan dan sambung masak ayam 😍
Tips: sebelum perap pastikan ayam tak berair.
Kredit: Tujuh Warna Pelangi


Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer
TOP