

Lapisan Bawah:
- 2 cawan pulut
- 2 1/2 cawan santan cair + sikit garam
1. Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak.
2. Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak.
3. Lapikkan pelastik dalam loyang bulat atau 4 segi berukuran 8 inic.
4. Tekankan pulut yang telah masak tadi supaya mampat dan cantik.
5. Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
Lapisan Atas:
- 2 cawan santan pekat1 cawan jus pandan + warna hijau
- 3/4 cawan gula
- 3/4 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan tepung kastad
- 1 biji telur1 sudu kecil garam
1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata. Tapiskan.
2. Tuangkan perlahan-lahan atas pulut dalam loyang tadi.
3. Kukuskan lebih kurang 30 minit.
4. Sejukkan dahulu baru potong dengan pisau plastik.
***** ni la akibatnya tak dengar cakap...patutnya aku tunggu sampai betul2 sejuk baru keluarkan dari loyang...tapi aku tak sempat sejuk dah keluarkan...tu yang tepi tu jadi tak lawo...

Bila nak wat kat abang? nak rasa gak
ReplyDeletekalau nk rasa mai la rmh...tp bgtau awai la....
ReplyDeletemacam mana nak bg yg atas tu rata cantik jekk...sbb bila saya buat mesti berombak...tension tulll...
ReplyDeleteClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.